csa

Přihlašovací formulář



2.turnaj Druhé ligy žáků - Pardubice

O víkendu 30. 4. a 1. 5. se konalo v Pardubicích druhé kolo ligy žáků divize východ. Na turnaj jsme odjížděli bez čtyř nejstarších hráčů, kteří tvoří základ družstva. Družstvo doplnili hráči z teeballu.

V sobotu v prvním zápase naší skupiny jsme vyzvali družstvo SK Joudrs C. Se soupeřem Klackaři rozehráli vyrovnanou partii. Po první směně 4 : 4. V závěru zápasu se naše družstvo bodově odpoutalo a vyhrálo 10 : 5.

Druhým soupeřem ve skupině bylo družstvo Lacos Břeclav. Zbytečnými chybami v obraně Klackaři darovali soupeři tři body. Pět minut před koncem jsme prohrávali 4 : 5. V poslední směně dobrými odpaly a během po metách naši hráči otočili skóre na konečných 9 : 5 pro Klackaře. Díky vítězství ve skupině, jsme v sobotu měli odehráno.

V neděli jsme začínali zápasem o postup do finále s domácím družstvem Pasos Pardubice. V začátku zápasu opět zavládla nervozita a Klackaři dělali drobné chybičky, z kterých Pardubice skórovaly. Celý zápas naši hráči dotahovali skóre soupeře. Až v posledním útoku jsme odskočili na rozdíl pěti bodů. Soupeř sice zahrozil v posledním útoku, ale skóroval pouze jednou. Klackaři : Pardubice 9 : 6.

Finále jsme si zahráli opět jako v Hradci Králové s družstvem SK Joudrs B. Bylo nám jasné, že bez obou starších nadhazovačů nemáme moc šancí na výhru. Navíc soupeř svého prvního nadhazovače v turnaji ještě nenasadil a šetřil ho právě na nás. Začínali jsme v útoku na pálce. Krásným třímetovým odpalem jsme obsadili třetí metu a následně na  passed ball ukradli domácí metu. Bohužel další pálkaři se zalekli rychlého nadhozu soupeře a byli strikeout. Soupeř postupně navyšoval skóre. V dohrávce zápasu si Klackaři vyzkoušeli ulejvky, když se nedařily odpaly. Bohužel již bylo pozdě na zvrat zápasu. Klackaři : SK Joudrs Praha 2 :10.

Turnaj ukázal, že i mladší hráči se nezaleknou soupeře. I ve finále jsme se mnoho přiučili např. si vyzkoušeli potřebné ulejvky pro další hru. Družstvo ukázalo týmového ducha, když  navzájem podporovalo hráče na postech, kde ještě nehráli. Díky patří rodičům za početný fanclub, dopravu hráčů na turnaj a krásné fotky z turnaje.

Konečné pořadí turnaje:

1. SK Joudrs Praha B

2. SK Klackaři Kostelec nad Orlicí

3. Pasos Pardubice

4. Locos Břeclav

5. SK Joudrs Praha C 


6. Falcons Softball Hradec Králové 

U13 Pardubice

Klečící zleva: Jakub Fiedler, Ondřej Ochoc, Lukáš Fiedler, Daniel Oppa, Jonáš Voráček

Stojící zleva:  Tomáš Sejkora, Vojtěch Bolehovský, Jan Hrabina, Stanislav Fajgl, Vojtěch Špaček, Filip Hartman

 Trenéři zleva: David Špaček, Stanislav Fajgl

 

 
Podporují nás

Logo Královehradeckého Kraje

351px-kostelec nad orlici-znak.svg

nsa

kinsky

logo_mas_nad_orlici.jpg

logo-klinkercentrum